Hi Madöfakörz!

Ismét elérkezett az idő, hogy egy erősen szubjektív kritikát olvassatok "ártatlan" gyermekkorunk egyik kultikus bandájának visszatérő lemezéről.

Először muszáj a borítóról írnom. Amikor megtudtam, hogy ez az ocsmány festmény fogja befedni a lemezt, hangos kacagásban törtem ki, gondolván, hogy szokás szerint megint csak viccelnek a srácok. Aztán amikor tényleg ez lett, ismét térdcsapkodva röhögtem könnyesre a szemem, hogy mennyire hülyék. Ugyanis ez a borító annyira szar, hogy már jó! :) Kezdve a nénik MTA-kompatibilis arckifejezésükön át a háttérben az ujját szagolgató majommal, és az elmaradhatatlan gold(?) kobrával. A háttérben egy hajót is láthatunk, lehet azért, mert voltak olyan rémisztő hírek is, hogy az album a "Rock Ship" nevet kapja. LOL.

No, de lássuk a KOBRÁT! (Tudom, nagyon gyenge áthallás volt...) A lemez az Introbra című számmal indít, amely azon kívül, hogy címileg humoros, kicsit SlipKnot-os lett. De az intrók úgyis rövidek, úgyhogy ki nem szarja le?  Jön a Bring It Back, amely nagyon jó kis riffel indít, az ember várja, hogy beinduljon valami szokásos "Dzsánádó"-féle dobbal, erre egy hamisíthatatlan gettónigga ütemet kapunk, ami kiválóan működik! Persze beindul az igazi dob is, úgyhogy mindenki megnyugszik, leül, fejet mozgat. Ezután jön a címadó dal, a Gold Cobra, amelyből az első klippet forgatták. Íme:

A szám is, és a klip is jó. Mindent beletettek, amiért az "igazi" rokkerek és metálosok gyűlölik a Bizkitet. Van benne deszkázás, feltúrt autó, csöcsök, segg, pózerkedés, táncos csajok, baseballcap, háztetőn zenélés, stb. Majd következik a Shark Attack, ami egy tipikus LB-szám. Szerintem a legfontosabb eszmei mondanivaló ebben a részben van:

Shut it down
Just shut it down
Swimming with sharks ain't easy
They just want to kill and eat me

 

Ezt Brady Barr se mondhatta volna szebben. Get A Life: Ez a szám koncerteken nagyot fog ütni, nagyon tetszetős darab. Ebben van az album egyik legjobb éneklős része, + amit alatta pilinckázik Wes. A vége tipikus. :) Shotgun: Ez a szám először nem tetszett, de másodjára már igen. Tudom, ez nem érdekel senkit. Azért leírtam. A szám kezdése akár lehetne egy P.O.D. szám is. Hiába, ilyen ez a nu-metal. Viszont a számban Wes egy olyan szólót levág, hogy azt akár előadhatta volna Woodstock-ban is a 60-as években. A Shotgun vége epic. A következő Douche Bag közönségkedvenc lesz. Állítólag 64-szer mondja ki a "fuck" szót Fred bácsi. Én ugyan nem számolnám meg, de ha valakinek kedve van, a megfejtést beküldheti nekünk. A helyes válaszadók között kisorsoljuk Kristófot egy éjszakára. Jó. Ezután jön a lemez nyugodt része. Mind a Walking Away, mind a Loser zseniális számok, igaz, én mindig is szerettem a Bizkit lassab számait, sőt, nekem nagy kedvenc a Results May Vary album is. Na erre varrjatok gombot! :D A "Loser" vége előrevetíti a következő számot, amelyben megmondják véleményüket a széteffektezett cuccokról. Szegény Gayfish! Ja, a szám címe Autotunage. A kezdésnél végre halljuk a kedvenc fredes vonyítást: "John Otto! Break it on down! That's right! Ladies and gentleman! Once again... Limp Bizkit!" :D Majd jön sorban a 90.2.10., Why Try, és a befejező Killer In You. This is the end.

Bonus tracks: Back Porch, My Own Cobain, Angels. Nyugis számok, nekem az Angels tetszik a legjobban közülük, a legkevésbé pedig a Back Porch.

Összegzésként elmondanám, hogy szerintem egy jó albumot hozott össze a jacksonville-i csapat, nyugodtan oda lehet tenni a többi a közé, és most, hogy megjött a nyár, kerti mulatságokon jó néhány szám megállja a helyét, valamint lehúzott ablaknál a gépkocsiban bátran lehet bömböltetni.

Akinek nem inge, ne vegye magára! ;)

10/7

 I.N.D.A. <3 Limp Bizkit

Címkék: cobra gold limp bizkit albumkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://indapopustic.blog.hu/api/trackback/id/tr463065761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása