CsáCsá!

Igen, iszonyat rég jelentkeztünk, és most is egy vendégszerző irományát posztoljuk ki, ami ráadásul nem is Rólunk (skandallum!), de mégcsak nem is zenéről szól, hanem egy igazi ZS-kategóriás filmről. VaX mestertől meg is kapjuk a leosztásunkat, akit lassan már csak X-nek fogunk hívni, köszönhetően reppzenéjének és a fegyencedzésnek. A magam részéről ezt a filmet akkor se nézném meg, ha maga Nicolas Cage simogatná egyszerre VaX tokáját és KristX zacsiját, miközben kéjesen mosolyog rám. Na jó, ebben az esetben beadnám a derekam. (Á-áá, nem szó szerint!) ;) Egy kérdés maradt: vajon VaX hány billentyűzetet használt el a ghetto workout-ban szarrá gyúrt karjaival, mire befejezte a kritikát? :D (Bazze ennyi X-et...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghostrider 2: Spirit of vengeanceSzellemlovas 2 : A bosszú ereje

 Mivel az I.N.D.A. zenekar nincs a helyzet magaslatán blog-frissítés terén, gondoltam leírom észrevételeimet eme csodálatos remekműről.

Akik nem látták az első részt, nagy vonalakban elmondom, hogy miről szól.

Johnny Blaze motoros kaszkadőr szerződést köt az Ördöggel, hogy mentse meg az apját a lelkéért cserébe. Persze nem ez történik, így szellemlovasként kell szolgálnia Lucifert és gonosz emberek lelkét kell megszereznie. (Megjegyezném: A gonosz nem rosszakat öl, hanem jókat, ártatlanokat vagy hangszeren nem tudó, csak számítógépen alkotó művészeket.)

Az első előzetes és néhány képkocka után elképesztő várakozás múlt felül, hogy mennyire, de mennyire várom e képregény adaptációt... Evidens, hogy nem ér fel a nemsokára megjelenő Blockbusterekkel, pl.: Avengers – Bosszúállókkal szemben, de próbálkozni lehet.

Kezdeném a címmel: a Szellemlovas 2 teljesen rendben van, de az alcímnek annyi értelme van, mint ejtőernyővel ledobni egy lavor hányást a rét közepére. Ha pár szóban kéne véleményeznem ezt az alkotást, akkor kénytelen leszek Vágó barátom Általános Iskolai Humor Szelencéjéből szippantanom. Idézem: „S.Z.A.R. = FOS”.

A történet szerint az Ördög lepaktál egy nővel, aki kihordja a gyermekét és később, amikor felnő, megszállja hogy ereje teljében legyen. Persze ez luxus, ez csak úgy nem engedhető! Ekkor kérik meg Lángoló Fejű Barátunkat (Nicolas Cage), hogy segítsen ezt megakadályozni, cserébe megszabadítják a ráaggatott rontó átoktól. :D

A film elején egy istenháta mögötti szupertitkos kolostorban rejtegetik a gyermeket és az édesanyát a keresztény harcosok, amit persze egy kistílű maffiózó és bandája (az ördög parancsára), meg egy alkoholista pap: Moreau (Idris Elba) egyből megtalálnak. Ezután Johnny-t felkéri Moreau, hogy segítsen neki megmenteni Danny-t. A metálzenei világ biztos nagy hatással volt a forgatókönyvírókra, mert Blaze haver csodák csodájára egy elhagyatott raktárépületben bujkál, mert fél, hogy újra előtör belőle a gonosz. A film rövid, így nincs sok idő a hosszas eszmecserére és romantikától túlfűtött érzelmekre.

Röviden kibontakozik a cselekmény: átváltozás - gyermek megmentése - menekülés -  Danny elvesztése (kigondolta volna) ééés: Final Boss vs Super Hero, persze lehetne még tovább ecsetelni és részletezni, de nem.

A forgatókönyv össze van csapva, a mellékszereplők borzasztóak, az operatőri munkáról meg annyi, hogy amikor az ember azt hinné, lesz egy ütős jelenet, elkezd rázkódni a kamera mintha földrengés lenne.

Hogy ne csak negatívumokat soroljak fel, Nicolas Cage hozza az utóbbi filmjeiben elvárt szintet (ha ezt nevezhetjük pozitív momentumnak), a szellemlovas karaktere nagyon jól meg van szerkesztve, jobban mint az első részben, és az ördög „csicskadéka” kap egy nagyon frappáns és látványos képességet.

Mindent összevetve a borzasztó és teljesen felesleges folytatás felér egy nyilvános máglya-kivégzéssel. Ennek ellenére mégis ajánlom egyszeri megnézésre, mert ékes példája, hogy egy rendes színész, viszonylag sok pénz, és atyaúristen David S. Goyer forgatókönyvíró (aki segédkezett a történet megalkotásában, és aki a Sötét Lovag-trilógia megírásában is részt vett) mennyire meggyalázták ezt a Képregény Hőst.

U.i: Christopher Lambert szerepel a filmben mint mellékszereplő, persze a Macleod-klán sarja (Hegylakó) itt is kardot ragad, és úgy néz ki mint egy madaras tetkós-borongós képes arc, akinek csak az SZTK-szemüveg hiányzik a fejéről.

VaX

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indapopustic.blog.hu/api/trackback/id/tr134368711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása