A 2000-ben alakult kanadai Silverstein egy side projectként alakult Burlingtonban, hogy együtt zenéléssel és bolondozással üssék el az időt az Ontario-tó partján, mely az észak-amerikai Nagy-tavakhoz tartozó öt nagy tó közül a legkisebb. A földrajz és az indián regények szerelmeseinek még azt is elárulom, hogy a tó neve egy huron szóból ered, melynek jelentése „nagy tó”. Erről a tóról nevezték el a tartományt is, melynek neve…wait for it…Ontario! Vagyis egy huron pendülnek. (…)

 silverstein_this_is_how_the_wind_shifts_album_artwork_cover_art-520x354.jpg

A When Broken Is Easily Fixed címmel sikeresen debütáló nagylemezük után jelent meg a legnépszerűbb lemezük, a Discovering the Waterfront, melyen olyan slágerek kaptak helyet, mint a Smile In Your Sleep, vagy a My Heroine. Stílusára nézve ezek az emo, emocore irányzathoz köthetők, hozzátéve, hogy színvonalban magasan kiemelkedtek az akkori mezőnyből. Aztán ezt követték az emót post-hardcore-ral ötvöző lemezeik, majd egy huszáros vágással kiadtak egy full hardcore punk albumot, csak azért, hogy megcáfolják a kritikusok azon véleményét, hogy zenéjük nem túl változatos.

A This is How the Wind Shifts címre keresztelt legújabb albumukon a fentebb említett stílusokból inkább az emocionálisabb elemekből alkottak egy kimondottan szerethető és változatos lemezt. Már az első szám beteg riffje, és kórusa megdobbantja mind a régi és új rajongók érző szívét.

A rövid átvezető számok is nagyon jó helyeken vannak, nem akasztják meg a végig egyenletes színvonalon folyó lemezt. Igazából nem fogok végigmenni egyenként a számokon, mert az összes jó, mindegyikben lehet találni valami értékeset. Ez egy ízig-vérig Silverstein album, ahogy szeretjük. Meghallgatása erősen ajánlott, aki 40 percre el akar menekülni ebből az esős télből.

8/10

I.N.D.A. <3 Silverstein

Bónusz kritika a Love and Death zenekar Between here & Lost című lemezéről

Az album a KoRn legjobb pillanatait idézi meg Head hangjával.

I.N.D.A. <3 Head

Címkék: kritika is love the death inda and popustic silverstein How This Wind Shifts

A bejegyzés trackback címe:

https://indapopustic.blog.hu/api/trackback/id/tr695067707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása